نوسازي شبكه هاي فرسوده انتقال نفت چه در كف دريا و چه در خشكي ، پايش مستمر و ارائه گزارش هاي دفن پسماندهاي ويژه و حذف مزايده هاي پسماندهاي ويژه از ضروريات محيط زيست است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان حفاظت محيط زيست (پام ) : اولين كنفرانس بخش پژوهش و فناوري هاي نوين در مديريت پسماند با هدف همگرايي بهداشت ، محيط زيست و حوزه پسماند در صنعت نفت با حضور معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست برگزار شد.
مهندس محمدي زاده در جمع حاضرين گفت : نوسازي خطوط انتقال نفت پايش مستمر پسماندهاي ويژه با توجه به ظرفيت سازي كه در داخل كشور بوجود آمده است از اولويت هاي سازمان حفاظت محيط زيست است امروزه ما ديگر نياز به خروج اين پسماندها به خارج از كشور نداريم .
وي در ادامه افزود : با توجه به مديريت خردمندانه در اين فرآيند هم اكنون ما اعلام مي كنيم آمادگي كامل داريم كه حتي پسماندهاي ويژه كشورهاي ديگر را بازيافت نماييم .
محمدي زاده در ادامه افزود : تقاضاي من از مديران شركت ملي نفت اين است كه موضوع پايش آنلاين را در اولويت قرار دهند.
وي با اشاره به حذف مزايده پسماندهاي ويژه به افرادي كه صلاحيت ندارند گفت : با توجه به ظرفيت سازي موجود هرگونه مزايده را بايستي منع كرد و سازمان حفاظت محيط زيست نيز نقش نظارت و ارزيابي را در اين خصوص بعهده دارد.
معاون رئيس جمهور در ادامه افزود : در صنعت نفت تلاشهايي بيش از يك قرن انجام شده اما تلاش هاي خردمندانه اخير خيلي از نقايص را برطرف كرده روزي تفكري در كشور وجود داشت به اين معنا كه توسعه به هر قيمت ، اما امروزه توسعه پايدار با توجه به مؤلفه هاي حيات بعنوان يك ملاك قرار دارد من اين رويكرد خردمندانه را تبريك مي گويم.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در جمع مديران و كارشناسان شركت ملي نفت ايران خاطرنشان كرد : 15 ميليارد دلار سرمايه گذاري در خصوص اقدامات زيست محيطي صنعت نفت صورت گرفته كه نمونه بارز آن در پالايشگاه شازن اراك و حوزه بالادستي و صنايع پتروشيمي هزينه شده است اين اقدام در مسير حوزه تأمين سلامتي از جمله انسان كار فوق العاده اي بود امروزه اين امر نه تنها براي صنعت نفت ارزش افزوده ايجاد كرده بلكه بالاتر از آن يك كار ارزشمند در حوزه صيانت محيط صورت گرفته است.
وي گفت : جنس نفت و گاز چون موضوعش هيدروكربن است و ذاتاً آلاينده دارد و همچنين ضرورت آن تجاوز و دستكاري به محيط است كه بدليل گستره آن در تمام نقاط كشور از حوزه بسيار وسيعي برخوردار است بنابراين اقدامي كه براي مديريت پسماند هم به دليل جنس و گستره صورت مي گيرد بايستي برنامه ريزي و خردمندانه باشد.
وي گفت: بر اساس قانون دستگاه هايي كه توليد پسماند ميكنند خودشان وظيفه مديريت آن را بر عهده دارند.
وي افزود: ما اولاً مي بايست ميزان توليد پسماند را به حداقل برسانيم كه اين موضوع بسار با اهميت است به عبارت ديگر مي بايست روش كمينه سازي داشته باشيم كه اين حركت اقتصادي در كاهش اثرات ززيست محيطي بسيار حائز اهميت است بنابراين هم در كمينه سازي ،تفكيك و باريافت به لحاظ مديريتي بايستي داراي برنامه باشيم.
محمدي زاده افزود : ما اميدواريم كه هر اقدامي كه در پسماند حوزه نفت صورت مي گيرد پشتوانه تحقيق و پژوهش داشته باشد خوشبختانه امروزه موضوع بازيافت و پسماند صنعتي بعنوان يك مطالبه عمومي مطرح شده ولي هنوز به عزم ملي تبديل نشده است از طرفي ما شاهد پتانسيل هاي جديد در حوزه شكل گيري پيمانكاران و مشاوران معتمد و همچنين آزمايشگاههايي كه مورد تأييد سازمان حفاظت محيط زيست مي باشند هستيم.
ما در سازمان حفاظت محيط زيست با رتبه بندي مشاوران و آزمايشگاهها به دنبال اين هستيم كه هيچ اقدامي بدون اينكه به اهل آن بسپاريم انجام ندهيم وي گفت : سازمان نظام مهندسي منابع و محيط زيست وظيفه رتبه بندي آنها را بعهده دارد اين مقام مسئول اظهار نمود : در 31 استان موضوع مديريت پسماند با هدف حذف غيربهداشتي در دستور كار داريم و هم اكنون در 8 كلانشهر اين مهم در حال نهايي شدن است و اميدواريم تا پايان سال 92 هيچ پسماند غيرمديريت شده اي نداشته باشيم.
سياست سازمان حفاظت محيط زيست در اين خصوص برون سپاري است و اين سازمان نقش نظارتي و ارزيابي را برعهده دارد و عامليت آن به بخش غيردولتي است .
محمدي زاده افزود : بحث فرهنگ سازي و آموزش در سال 91 بعنوان يك رويكرد اولويت دار مطرح گرديد ما توجه خاصي به فرهنگ و اخلاق زيست محيطي داريم.
وي گفت : در حال حاضر 40 هزار ميدان نفتي در سراسر دنيا وجود دارد كه پهنه آن بسيار گسترده است كه اين چرخه از توليد تا فرآوري يك فرآيند مهمي است كه توليد آن پسماند مخرب دارد عدم مديريت صحيح پسماندهاي اين فرآيند نتايج مخربي براي طبيعت دارد.
وي در ادامه گفت : هر چند اقتصاد ما تا حدود زيادي متكي به نفت است و نفت بعنوان يك موهبت الهي به شمار مي آيد ولي در امر استخراج بدليل استفاده از مواد شيميايي براي طبيعت يك تهديد است و با توجه به اينكه محيط زيست مرز نمي شناسد و موضوعات فراملي است
وي خاطر نشان كر: كشورهاي كه به تعهدات خودشان در حوزه محيط زيست عمل نمي كنند سايرين به محيط زيست وارد نمود كه مثلاً اتفاق خليج مكزيك نتيجه كارآمدي دولت آمريكا بود.
وي در بخشي از سخنانش گفت : ارزيابي هاي محيط زيستي ما نشان مي دهد كه شركت پتروشيمي در مديريت پسماند بيشترين تلاش را داشته و نقش HSE در صنعت نفت عملكرد بسيار مطلوبي بوده است.
منبع:پرتال سازمان محیطزیست
به وبلاگ من خوش آمدید
ما همه سرنشينان يك كشتي هستيم؛ كشتي جهان كه گهواره و محل زيست و پرورش انسان است و اين نقش يگانه را براي خود حفظ كرده است. اما جنگ و تخريب طبيعت و محيط زيست دو تهديد اصلي براي اين كشتي و آينده بشريت محسوب مي شود. تهديداتي كه ريشه در تمايلات منفي دروني، فزون خواهي و برتري جويي بشر دارند و هر يك به تنهايي يا با هم مي توانند آينده دشوار و تاريكي را براي جوامع انساني رقم زنند. همانگونه كه تاكنون صدمات و ضررهاي جاني و مالي فراواني را بر بشريت تحميل كرده اند.